Mükemmel Kek Yapımı İçin Altın Değerindeki Püf Noktaları

Kek yapımı en kolay ve hazırlığı pratik tatlılardan biri olduğu için aniden gelen misafire ya da tatlı ihtiyacını karşılamaya dair en sevilen alternatif oluyor. Hazırlık süreci bir hayli pratik olmasına rağmen daha önce başka bir yerde yediğiniz lezzetli kek tarifine ulaşmakta zorlanıyorsanız mükemmel keki tutturmak için hangi etkenlere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Bütün Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olduğundan Emin Olun

Mükemmel kek yapımı konusunda sizlere yardımcı olacak en önemli faktörlerden biri kullandığınız malzemelerin tamamının oda sıcaklığında olmasıdır. Örneğin yumurta ile sütün kuru malzemeler ile aynı sıcaklıkta olmadığı göz önünde bulundurulduğunda kekin kıvamında istenmeyen durumların meydana geldiği görülebilir. Bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken kullandığınız malzemelerin tamamının aynı sıcaklıkta olduğundan emin olmaktır.

Reçeteye Tam Anlamıyla Uyun

Bir başkasından denediğiniz ve tarifini aldığınız keki evinizde denemiş ve istediğiniz sonuca ulaşamamış olabilirsiniz. Bu durumun en temel sebeplerinden biri reçetede değişiklik yapmak ya da reçeteye tam anlamıyla uymamak olabilir.

Tek bir malzemeden bir kaşık eksik olması bile reçetenin tamamen değişmesi anlamına gelir. Eğer reçete değişirse istediğiniz kek formunu tutturmanız zorlaşır. Bu durumda en güzel kek yapımı noktaları arasında reçeteye tam anlamıyla uymak olduğunu göz ardı etmemelisiniz.

Harcın Kıvamına Dikkat Edin

Harcın kıvamının istenen şekilde olması kek yapımı için dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Bütün malzemeleri bir araya getirdikten ve karıştırdıktan sonra kıvamda bir hata görüyorsanız eklemeler yapabilirsiniz.

Kek kıvamının çok sıvı ya da koyu olması istenen bir durum değildir. İdeal kek kıvamı akışkan olmalı ancak likit olmamalıdır. Eğer kıvam çok sıvı olursa dışı pişecek ancak içi çiğ kalacaktır. Bu durum kek hazırlarken istenmeyen durumların başında gelir.

Eğer kıvam çok yoğun olursa kekiniz sert olabilir. Eğer kıvam çok yoğunsa sıvı malzemelerden ekleme yaparak problemi giderebilirsiniz.

Fırın Isısına Dikkat Edin

Kek yapımı için tüyolar arasında yalnızca kullandığınız malzemeler bulunmaz. En az malzemeler kadar fırın da önemli bir faktördür. Mutlaka uygun fırın ısısında pişirme yapmalısınız.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise her fırının aynı olmamasıdır. Bu sebeple reçetede yer alan fırın ısısına dikkat etmelisiniz ancak mutlaka kontrollü olmalısınız. Yeterince kontrollü olmamak kekin iç kısmının pişmemesine ya da yanmasına yol açabilir.

Kalıptan Çıkarmadan Önce Soğuduğundan Emin Olun

Lezzetli kekinizi hazırladıktan ve pişirme sürecini başarıyla tamamladıktan sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Bu aşama kekinizi kalıptan çıkarma aşamasıdır. Pek çok kişi kek yapma sürecinde herhangi bir sorun yaşamasa da keki kalıptan çıkartırken bozar. Bu durum pek çok kişinin yaşadığı bir problem olsa da çözümü oldukça kolaydır.

Kek harcınızı kalıba dökmeden önce kalıbı mutlaka yağlamalısınız. Kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğuduğuna emin olmalısınız. Kalıptan çıkarken kekin bozulmasına ya da dağılmasına yol açan en temel faktör kalıptaki kekin soğumadan müdahaleye uğramasıdır. Bu problemi gidermek için en az 10 dakika beklemeli, ilk sıcaklığı sona ermeden kalıptan çıkartmamaya özen göstermelisiniz.

Kekinizin lezzeti kadar servisi de önemlidir. Ne kadar lezzetli olursa olsun görüntüsünün ve sunumunun yeterince etkili olmaması istenmeyen bir durumdur. Bu durumun üstesinden gelmek için kalıptan çıkarma sürecine dikkatli ve özenli olmalısınız.

Sizlerde bunlar gibi kek yapımında önemli noktalar hakkında bilgi edinerek ve fikir sahibi olarak dakikalar içerisinde lezzetli kekler hazırlayabilirsiniz. Herkesin tarifini soracağı eşsiz lezzette kekler için dikkat etmeniz gereken faktörleri göz ardı etmemeye özen göstermelisiniz!

Diğer İçerikler

1 Yorum

  1. Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini bilmiyordum; bu püf noktası sayesinde keklerim artık daha kabarık ve lezzetli oluyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir